Tehetséggondozó napok

Az MRE köznevelési feladatainak támogatása elnevezésű pályázat keretében Tehetséggondozó Regionális Szakmai Napokat tartanak országszerte. A rendezvényekre a református köznevelési intézmények tehetségfejlesztés koordinálásával megbízott képviselőit várják.

A tehetséggondozás a református egyház életében több évszázados hagyományokra tekint vissza. Egyházunk fontos feladata egy átgondolt, jól felépített, hatékony tehetségsegítő és -gondozó program kiépítése, amelynek éppúgy része a megfelelő diákok felkutatása, kiválasztása, mint felkészítésük és a lehetőségeikhez, tudásukhoz illeszkedő felsőoktatási képzésbe történő eljuttatásuk.

A regionális szakmai napok egyházkerületenként kerülnek megszervezésre. E rendezvényekre az egyházkerület református köznevelési intézményeinek a tehetségfejlesztés koordinálásával megbízott képviselőit várják. Az alkalmakon meghívott előadók segítségével foglalkoznak a tehetség felismerésével, tehetséggondozó jó gyakorlatokkal és programokkal, valamint a tehetség fejlesztésének lehetőségeivel. A rendezvények keretében kerül sor a regionális tehetségtanácsok megalakítására is.

A regionális szakmai napok időpontjai és helyszínei:

  • 2015. szeptember 18. – Kecskemét (Dunamelléki Református Egyházkerület)
  • 2015. szeptember 19. – Debrecen (Tiszántúli Református Egyházkerület)
  • 2015. szeptember 25. – Miskolc (Tiszáninneni Református Egyházkerület)
  • 2015. szeptember 26. – Pápa (Dunántúli Református Egyházkerület)